Sortland orienteringslag satser sesongen 2017 på orienteringstrening for barn i skolealder, i tillegg til ordinære tirsdagsløp. Målsetningen med tilbudet er å gi flere et innpass i tur-orientering og i den fantastiske idretten vår, samt å bidra til å styrke orienteringsmiljøet i Vesterålen på sikt.

Over 20 barn, i tillegg til foresatte, deltok på sesongens første o-trening ved Lamarka skole på Sortland. Etter litt lek og oppvarming var det en enkel gjennomgang av hvordan kartene ser ut og hvordan de brukes, før barna gikk gjennom noen enkle løyper rundt skolen sammen med instruktører og foresatte.

Den første treningen ble avsluttet ved at de største barna løp en løype mer på egen hånd.

Det ble en flott start på sesongen til Sortland orienteringslag! Vi håper så mange som mulig vil fortsette å delta på treningene fremover. Les mer om hva som planlegges på siden om treninger. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger på hva vi bør endre eller gjøre mer av. Ta gjerne kontakt på e-post eller på Facebook-gruppen vår.

På de kommende treningene vil vi også ha litt teori og noen enkle øvelser for foresatte som ønsker å forstå og henge med etterhvert som de små får mer grep på kart, kartlesing og bruk av kompass.

IMG_0759
Aleksander Bjørnsund gir en liten introduksjon til kartet.