I skrivende stund, tirsdag 31.oktober, har vi fått mer enn 20 cm nysnø. Det er minusgrader. Sola skinner på snøkvite fjell. Det er faktisk fullt mulig å prøve skiene om en skulle ha lyst. For noen uker siden gjennomførte vi høstens siste orienteringsløp i strålende høstvær. Naturen stod i flammer! Værmessig har vi hatt en fantastisk orienteringshøst – ja store deler av våren med for den saks skyld.

IMG_0786
Fokuset i år har vært rekruttering!

Klubbens aktiviteter har som tidligere vært samlet rundt tirsdagsløpene og turorientering. Nytt av året har imidlertid vært ukentlige o-treninger for barn. Disse gjennomføres også på tirsdager, parallelt med løpene. Det har vært fin oppslutning om både treninger og løp. Det er flott å se så mange positive små og store finne fram til ulike poster i Sortlandsmarka. I 2018 tar vi sikte på å få med enda flere, gjennom å skape et godt treningsmiljø for hele familien.

Totalt har vi arrangert 17 tirsdagsløp og treninger fra mai til oktober. I tillegg kommer det utmerkede opplegget vår nabo-klubb Stokmarknes har gjennom sine torsdagsløp. Her nedlegges det mye godt arbeide, og jeg håper enda flere finner veien til disse fine arrangementene til neste år.

Et av sesongens store høydepunkter var helgen 9-11.september da vi sammen med Stokmarknes o-lag gjennomførte o-troll samling for nybegynnere på Turlagsstua i Sortlandsmarka og orienteringsløpet ”Vesterålen to-dagers”. Det sistnevnte med deltakere fra Notodden i sør til Tromsø i nord. Vi gleder oss til fortsettelsen!

På den elektroniske siden kom to nye innslag i 2017. For det første har Sortland orienteringslag fått sin egen hjemmeside. Bare søk på SORTLAND ORIENTERING så finner du oss (www.sortlandorientering.no).

Vi er også registrert i NIFs side MIN IDRETT. Denne siden gir både klubben og den enkelte oversikt som medlemmer. Registreringen i MIN IDRETT er pålagt oss av idrettsforbundet. Starten har ikke vært helt knirkefri, men vi tar sikte på å forbedre den elektroniske siden av klubbdriften til neste år. Det blir også lagt til rette for de som ikke er like ivrige brukere av internett.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til alle som har bidratt gjennom sesongen 2017, både løpere, turgåere og arrangører. Ikke minst takk til Stokmarknes orienteringslag for et utmerket samarbeide.

Orienteringshilsen fra lederen!

Knut Werner-Hagen

IMG_0803
Fra et av årets første o-treninger for Barn, ved Lamarka skole.