Velkommen til orienteringssesongen 2018!

Den 9. mai starter årets første trening for barn og årets første løp. Sted: Skolekvartalet.

Gjennom sesongen har vi planlagt hele 15 treninger og løp, normalt på tirsdager kl. 18:00. Oversikt over hvor de arrangeres finner du i kalenderen på lagets hjemmeside.

Den siste uka i mai arrangerer vi orienteringsløp for alle skoleklasser på Sortland i samarbeide med skolenes idrettslærere. Løpene gjennomføres på skolenes nær o-kart, og antall deltakere samlet teller med i deltakelsen på verdens orienteringsdag denne uka.

Årets første O-Troll leir blir arrangert i samarbeide med Stokmarknes orienteringslag og Vesterålen turlag, fra fredag 1. juni til lørdag 2. juni. I år får vi også med oss Svend-Sondre Frøshaug fra Norges orienteringsforbund som støtte til gjennomføring av leiren. Sted er Turlagsstua. Nærmere informasjon om påmelding og opplegg kommer i løpet av noen dager.

Et av årets store høydepunkter blir Vesterålen 2 dagers (helgen 8. – 9. september). I år vil løpene også være kretsmesterskap i lang løype og sprint for Troms orienteringskrets. Vesterålslagene har fra 2017 vært med i Troms orienteringskrets.

Som alle tidligere år arrangerer vi i 2018 også turorientering. For øyeblikket er utvalgte områder under planlegging, poster vil bli lagt ut så snart snøen er borte fra marka og turorienteringskonvolutter vil være klar til fordeling/salg fra begynnelsen av juni etter planen. Som tidligere år regnes kjøp av turorienteringskonvolutt (kr. 200,-) også som medlemskap i klubben. De som er betalende medlemmer i klubben får turorienteringskonvoluttene gratis.

Vi ser fram til en hyggelig orienteringssesong med mange fine opplevelser for barn og voksne i alle aldre! Husk at orientering er en idrett uten aldersgrenser med tilbud til alle, uansett ferdighetsnivå, på hvert enkelt arrangement!

Knut Werner-Hagen
Leder Sortland o-lag