Sortland orienteringslag

Vilt, vakkert og rått! Det er orientering.

Turorientering 2022

Hei alle sammen, glade og interesserte tur-o folk 😀🚶‍♀️🚶‍♂️. Årets opplegg er klart. Konvolutter med all informasjon og kart kan hentes hos Sport 1 i Handelsparken. Vi ønsker dere flotte turer😁.

Årets opplegg er lagt til en del områder som ikke har vært brukt tidligere. Dette har vi fått til ved å bruke nettsiden https://mapant.no hvor du finner orienteringskart over hele Norge.

Vi har 49 poster fordelt på 7 ulike kart. En del av postene er lagt på ulike typer kulturminner, varierende fra Jernalder minner på Kringelneset (ikke Kringleneset, som jeg har kommet i skade å kalle det på kartet), samiske kulturminner i Holmstaddalen, skytestillinger (bågasteller) på Rånå langs stien mot Bøblåheia og tyske stillinger på Vikeidet. En del av punktene er hentet fra nettsiden https://www.kulturminnesok.no Her finner du mye spennende informasjon om plassering av kulturminner i vårt nærområde.

Enkelte av punktene på Kringelneset, og det nederste bågastelle (post 10) på Råna var vanskelig å lokalisere eksakt. Vi kommer tilbake med mer informasjon, men er sikre på at du uansett vil ha stor glede av å besøke flotte steder i Sortlandsmarka.

Som i 2021 vil postene bli lagt ut på nettsiden https://www.turorientering.no og registrering kan gjøres der om du ønsker, men den kan også gjøres som tidligere år med notering av koden på den enkelte post. Du velger selv metode.

Vi håper alle deltagere på årets turorientering får mange hyggelige turer i marka!